Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura "CHRISTIAN KERTSCH" Blog

CKDAY 2011

February28

Aflat de cinci ani sub patronajul spiritual al lui Christian Kertsch, Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectură din Braşov şi-a sărbătorit ziua. Manifestările prilejuite de acest eveniment au avut loc în 11 februarie 2011, în sala de sport a liceului.


Prima parte a programului a ţinut să marcheze specificul de construcţii şi arhitectură al şcolii prin prezentări de materiale şi tehnologii noi din domeniu. Astfel, reprezentanţii companiei Ytong au demonstrat proprietăţile blocurilor de zidărie şi multitudinea posibilităţilor de renovare oferite de utilizarea acestor produse (placări ornamentale, partiţionări, etc.). Invitaţii din partea firmei Decorator au prezentat atât tradiţia îndelungată în domeniul vopselelor, lacurilor şi tapetelor, precum şi cataloage cu ultimele modele de produse şi scule de pe piaţa românească şi internaţională. Cunoştinţele tehnice şi abilităţile angajaţilor au fost etalate în demonstraţiile firmelor Baumit (placări, finisaje, termoizolaţii), Schiedel (hornuri) şi ICCO.

Partea a doua a programului a cuprins activităţi educative şi distractive. Liceenii şi-au măsurat forţele în concursul de cultură generală, cel de tehnică mixtă, de felicitări în Photoshop, precum şi competiţia de îndemânare „ID-ul meu e Cristi“. Pasionaţii s-au confruntat în campionatul de şah. Parada modei cu veşminte din materiale reciclate s-a dorit un manifest pentru o natură curată, completând prezentările cu caracter teoretic pe teme ecologice şi tehnice. În final, atmosfera a fost însufleţită de dansurile populare executate de membrii ansamblului „Ciuleandra“. Elevii participanţi au primit diplome şi premii din partea firmelor mai sus menţionate şi de la profesorii şcolii.

În concluzie, “urmaşii” lui Kertsch au învăţat şi s-au distrat de ziua liceului.

Galeria de poze: CKDAY 2011

Ansamblul “Ciuleandra” in vizita in Sacele

February28


Cei 12 membri ai ansamblului de dansuri populare “Ciuleandra” a Colegiului Tehnic de Constructii si Arhitectura Christian Kertsch Brasov i-au incantat cu un program artistic pe beneficiarii Casei Daniel din Sacele – Centrul de persoane varstnice.

Momentul a fost deschis de un minirecital de nai, sustinut de Gologan Alexandra, eleva in clasa a XII-a, profil Arhitectura.

Grupul a fost coordonat de profesor Chirila Corina. Actiunea a fost initiata de d-na director adjunct Codruta Molnar.

Galerie Poze: Ansamblul “Ciuleandra” in vizita la centrul de persoane varstnice din Sacele

posted under Evenimente | No Comments »

“Eminescu printre noi” – Lectie deschisa

January20

In data de 19 ianuarie, doamna profesor Chirila Corina a sustinut o lectie deschisa de Limba si literatura romana in cadrul proiectului “Eminescu printre noi”. Lectia a reunit profesori precum Vieru Cristian si Molnar Codruta, dar si elevi din clasele a IX a B si XII A.

Eleva Gologan Alexandra, XII A, a interpretat o doina la nai. Alti elevi au recitat poezii eminesciene, au punctat principalele teme literare si trasaturi romantice, realizandu-se in acelasi timp un periplu prin viata si opera marelui poet. Receptarea poetului a fost facuta prin compozitii proprii in cadrul concursului de poezie/ caligrame/desen “Eminescu printre noi.”

posted under Evenimente | No Comments »

Simpozion Internaţional – „Educaţia matematică în contextul european actual”

December7

Va avea loc in data de 10 decembrie 2010, incepand cu ora 14:00.
Afis Simpozion, Catalog Sectiuni

EVENIMENTUL SE DESFĂŞOARĂ CU AVIZUL MINISTERULUI EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI Nr. 320/16.11.2010 SUB EGIDA:
• FACULTĂŢII DE MATEMATICĂ ŞI INFORMATICĂ A UNIVERSITAŢII TRANSILVANIA DIN BRAŞOV
• FILIALEI BRAŞOV A SOCIETĂŢII DE ŞTIINŢE MATEMATICE DIN ROMÂNIA
• INSPECTORATULUI ŞCOLAR AL JUDEŢULUI BRAŞOV

Organizatori:
- COLEGIUL TEHNIC DE CONSTRUCTII SI ARHITECTURĂ „CHRISTIAN KERTSCH” BRAŞOV
- COLEGIUL NAŢIONAL „ÁPRILY LAJOS” BRAŞOV
- ASOCIAŢIA CHRISTIAN KERTSCH
- ASOCIAŢIA ŞTIINTIFICĂ INTERNAŢIONALA JÓZSEF WILDT

Personalităţi invitate:
• Prof.univ. dr. Stoica Emil, prorector Universitatea Transilvania din Braşov
• Conf.univ. dr. Păltănea Eugen, decan Facultatea de Matematica şi Informatică, Universitatea Transilvania din Braşov
• Prof. Agache Dorel, Inspector Şcolar General al I. S. J. Braşov
• Prof. Szabó Mária-Inspector Şcolar General Adjunct, ISJ Braşov
Coordonatori:
• Prof.gr.I Ţion Cozeta, inspector de specialitate, ISJ Braşov
• Prof.gr.I Bencze Mihaly-Colegiul National „Áprily Lajos” Braşov
• Prof.gr.I Marinescu Virginia-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch” Braşov
Organizatori:
• Prof. Molnár Csaba, inspector pentru discipline tehnice – responsabil din partea I.S.J. Braşov, cu organizarea evenimentului derulat la Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Prof. Moldovan Camelia-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Prof. Doka Ciprian-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Prof. Schmidt Anca-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Informatician Barbu Bogdan-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Prof. Popa Alexandru Anca-Colegiul „Emil Racoviţă”
• Prof. Centea Cristina-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”
• Prof. Andreiu Daniela-Colegiul Tehnic „Christian Kertsch”

Sectiunile propuse in cadrul acestui simpozion sunt:
• Secţiunea I: Obiective/competenţe şi conţinuturi relevante în realizarea educaţiei matematice a tinerilor în şcolile româneşti şi europene
• Secţiunea II: Lecţii de matematică realizate cu ajutorul calculatorului
• Secţiunea III: Teme, probleme, lecţii de matematică – abordari inovative, interdisciplinare (conţinuturi, strategii, metode şi tehnici de abordare/rezolvare)
• Secţiunea IV: Matematica şi conexiunile ei cu alte domenii de studiu (literatură, arte, ştiinţe, tehnologii, management etc).

posted under Evenimente | 1 Comment »

Proiectul 9D – O noua dimensiune artistica

June5

“EXPOZITIE COLECTIVA DE ARTA DIN LUCRARILE ELEVILOR
MANIFESTARE CUPRINSA IN PROIECTUL
„ A NOUA DIMENSIUNE ARTISTICA ”
Galeria din Turnul Alb – Brasov – editia I.
01.06.2010.
O lectie de bucurie, o provocare si o demonstratie

Modernizarea sistemului educational asigura si promoveaza calitatea invatamantului, ridicandu-l la standarde din ce in ce mai ridicate. In calitate de cadre didactice suntem constienti ca acum, mai mult ca oricand, e nevoie sa adaptam invatamantul modern, competitiv, integrat si integrator, la standarde europene.

Ne propunem sa demonstram ca metodele active folosite la orele de curs in scoala romaneasca a inceputului de mileniu trei, determina cadrele didactice sa creeze lectii mult mai atractive.

Un invatamant bine conceput va permite manifestarea initiativei, a spontaneitatii, a creativitatii elevului cat si dirijarea, indrumarea sa, dar in toate cazurile va fi vorba de relatii de cooperare intre profesor si elevi. Relatiile cadre didactice – elevi constituie aspectul fundamental al metodelor active in contextul actualelor politici educationale nationale si europene.

Proiectul «9 D» se doreste sa devina, cu timpul, o manifestare traditionala in Brasov fiind centrata pe ideea de a promova elevii talentati, cu inclinatii si pasiuni pentru arte plastice.
Proiectul incurajeaza ideea de a valoriza si a promova demersurile artistice, de a incuraja actiunile, experimentele, tehnicile si abordarile care permit asigurarea calitatii si creativitatii in educatie.

Prin toate aceste demersuri dorim sa punem in valoare obiectivul general de a promova creativitatea ca motor al inovatiei si factor cheie in dezvoltarea competentelor personale, ocupationale, antreprenoriale si sociale prin invatarea pe tot parcursul vietii. Putem concluziona ca modul de abordare a diverselor teme, tehnici, subiecte, viziunile diferite al participantilor vor deveni surse de inspiratie pentru toti cei implicati.

PROIECTUL 9D – O NOUA DIMENSIUNE ARTISTICA

Este un proiect organizat de Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Brasov in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Brasov si Muzeul Judetean de Istorie Brasov la nivelul unitatilor de invatamant din judet, care urmareste promovarea talentelor artistice din scoli prin acordarea posibilitatii de expresie in cadrul unor expozitii realizate in locatii din Municipiul Brasov. Acest proiect se adreseaza cadrelor didactice si elevilor din ciclurile gimnazial si liceal, indiferent de pregatirea profesionala a cadrului didactic sau de profilul urmat de catre elev. Proiectul 9D urmareste: sa sublinieze dimensiunea creativ- artistica a participantilor, sa darame prejudecati legate de limitarea la care este supus procesul instructiv-educativ, sa reaminteasca necesitatea unor investitii in dimensiunea cultural-artistica din educatie, sa stabileasca o noua relatie intre comunitate si scoala si sa redimensioneze relatia profesor–elev dupa modelul mentor-discipol.

In prima editie a manifestarii organizate de CJRAE poate participa orice cadrul didactic sau orice elev care considera ca are posibilitatea de a-si etala si prezenta talentul artistic. Proiectul incurajeaza si permite candidatilor sa expuna lucrari (experimente) realizate in diferite tehnici cum ar fi: fotografii, desene, ilustratii, colaje, gravuri, frotaje, grafica pe calculator, aqutinta, afise, aquaforte, imprimee, grafica, pictura, icoane pe sticla sau pe lemn, arta aplicata, textile, design, grafica publicitara, benzi desenate, design vestimentar sculpturi, ceramica, origami, brosuri, podoabe, tehnica mixta, etc.

Comisia de organizare al proiectului „9D”.
prof. Vasilica Diaconu – Inspector scolar general adjunct
prof. Dorina Draghici – Inspector de specialitate
prof. Marica Gabriela – Inspector de specialitate
psih. Anca Urduzan – Director CJRAE Brasov
Voica Istrate – Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Coordonatori proiect:
Prof. Gabriel Bortos – Grupul Şcolar Agricol “Av. Dr. I. Senchea” Făgăraş
Prof. Vetro B S Andrei – Col. Tehnic Christian Kertsch Brasov
Prof. Iulia Barbu – Liceul Astra Brasov
Prof. Tata Dan – CJRAE Brasov

Colaboratori: Prof: Radu Popa – Sc. Generală Nr. 5. Brasov
Prof. Marian Ioan – Liceul Teoretic Johannes Honterus Brasov
Prof. Anca Popa – Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” – Brasov

Scolile participante la proiectul 9D: Colegiul National Unirea Brasov, Colegiul Tehnic Maria Baiolescu Brasov, Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura Christian Kertsch Brasov, Colegiul Tehnic Astra Brasov, Liceul Teoretic Johannes Honterus Brasov, Colegiul de Ştiinte „Grigore Antipa” Brasov, CSEI Bradet, CSEI Brasov, Scoala Generala nr. 5. Brasov , Scoala Generala Nr. 6 Brasov, Scoala Generala Nr.8 Brasov, Scoala Generala Nr.11 Brasov, Scoala Generala Nr.13 Brasov, Scoala Generala Nr.17 Brasov, Scoala Generala Nr.31 Brasov, Grup Scolar Industrial Rupea, Scoala Generala Harman, Scoala Generala Vulcan, Scoala Generala Nr. 1 – Codlea

Profesorii care au coordonat activitatea elevilor Băilă Rodica, Bobaru Liliana, Boboc Adela, Bodea Maria, Bortos Gabriel, Brenci Emanuela, Butunoiu Anca, Constantin Doina, Dan Vasile, Dimeny Andrei, Dinu Maria, Donici Manuela, Farcaş Gicuţa, Fuciu Diana, Găinar Elena, Giossanu Tatiana, Grigore Camelia, Ionescu Bianca, Irina Buzatu, Keul Isabella, Luca Andrei, Maria Andrei, Marian Ioan, Mathe Elena, Mihai Catalina, Mihaescu Carmen, Minciu Adriana, Minoiu Adriana, Nahoi Monica, Pandrea Camela, Pascu Rodica, Petrea Aurora, Plăiaşu Adriana, Pop Gabriela, Popa Luminiţa, Popa Radu Stefan, Rădescu Monica, Roth Elke, Rusu Roxana, Savin Luminita, Szabo Eva, Şincan Elisabeta, Toltea Dan, Veliciu Anca, Vetro B.S. Andras.

Elevii care au participat cu lucrari la expozitie: Achim Elena, Adam Samira, Andacs Csilla Ingrid, Arva Mircea, Baciu Carmen, Bajzat Elisa, Bălăceanu Anca, Bartesch Marius, Bârzic Olivia, Beclerean Bogdan, Bendre Mihai, Bobaiţă Bogdănel, Boeriu Cosmin, Boloni Robert, Brâncoveanu Mariana, Bucutea Elena, Grancea Veta, Brandstetter Rafael, Brumar Claudiu, Bucelea Alexandra Maria, Budilă Ionuţ, Bulubei Andrei, Burlacu Corina, Călburean Andrei, Căldărar Sebastian, Chiţoiu Andreea, Ciocan Adrian, Ciolanel Serafina Amalia, Cioropan Marcel, Cojanu Andrei, Comsa Ana, Constantinescu Elena, Crasovki Eugen, Creanga Sorina, Dima Marian, Dobre Lucian, Domokos Attila, Doroftei Emilia, Drăguşel Gabriel, Dumitru Monica Enea Mihai, Enia Lavinia Sorina, Esanu Cosmin, Foca Alexandru, Fundureanu Marius, Gânda Costel, Gândac Costel, Gândac Maria, Gândac Vasile, Ganea Alex, Ganea Alisa, Gavriluţă Mihaela, Goncz Liviu, Hajdar Sara, Hihn Izabela Klara, Hudişteanu Ioana, Hulea Iosif, Hulea Samuel, Iacobeanu Anca, Ilie Ana-Maria, Indoitu Victor, Jurca Alexandru, Kelemen Bogdan, Krestel Martina Sivile, Langa Alexandra Raluca, Mareş Adrian, Marosi Zoltan, Marşavela Dani, Mavrodin Cristina, Mihai Catalina, Minea Mara, Mircea Alexandru, Mirodonie Ioana, Mocan Biatrice, Moscalu Alin, Murgociu Andreea Alina, Neacsu Claudia, Neacşu Denisa Mariana, Neculoiu Damaris, Negru Diana, Oala Maria, Oprea Maler, Palcu Alexandru, Parau Bianca Debora, Părău Oana, Păunescu Cosmin, Pârvu Marioara Elena, Popa Alexandru, Radu George, Rognean Dalmonia, Rostas Stefan, Rotopănescu Anne Josephine, Rujoiu Alexandru, Runceanu Eliza, Rusu Flavius, Săvulescu Andreea, Secelean Alina, Simion Anca Giorgiana, Soficaru Flavius, Spanache Mihai, Stanciu Roxana, Stavar Abel, Stavar Rareş, Szabo Codruţ, Szavu Zoru, Tarca Andreea, Tăulea Andreea, Todor Iulian, Tiu Lavinia, Turcanu Crismina, Vasilescu Denisa, Vlâdarean Alexandra, Vrabie Dragoş.

Directorii care au sustinut proiectul: Albu Tudorita, Alexandrescu Dana, Baciu Maria, Brasoveanu Ildiko, Buna Iolanda, Fagarasan Roxana, Hurghis Gabriela, Iftinchi Aneta, Lancea Silviu, Minea Delia, Neamtu Letitia Cornelia, Nicodin Mihaela Carmen, Oancea Viorel Victor, Orban Gabriel, Simion Constantina.

posted under Evenimente | No Comments »

Niveluri de Competente – BAC 2010

April30

Niveluri de Competente – BAC 2010:


  • A1 – Incepator
  • A2 – Mediu
  • B1 – Prag
  • B2 – Avansat/Independent
  • C1 – Autonomie
  • C2 – Maiestrie

In functie de ce intelegeti sau ce receptionati, dintr-un text audiat sau text citit, de cum va exprimati in mod oral, in functie de complexitatea frazelor folosite si in functie de exprimarea scrisa veti avea unul dintre calificativele de mai sus.

Despre nivelurile europene de competente lingvistice

Sursa: wikipedia.org

posted under BAC | No Comments »

Concursul national de arhitectura – ARHETIPURI

April25

In perioada 19 aprilie – 31 iulie 2010, se va desfasura concursul national de arhitectura – ARHETIPURI, cel mai important concurs de acest gen din Romania in 2010, extrem de bine promovat in toata mass media de specialitate si nu numai, incluzand un program de expozitii in 8 orase, doua gale de premiere, 8 expozitii si productia in tiraj de mii de exemplare a unui catalog post eveniment.

Acest concurs este organizat de agentia AD(D)VERITAS impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si Uniunea Asociatiilor Studentilor Arhitecti din Romania.

Concursul va avea doua etape si se va desfasura pe platforma online www.arhetipuri.ro, platforma care centralizeaza toate informatiile concursului: regulament, calendar, juriu, noutati, etc. 

Targetul concursului il reprezinta arhitectii si studentii la arhitectura, urbanistii, designerii si plasticienii, autoritatile locale, mass media de specialitate si generala, precum si beneficiarul final al concursului si anume, comunitatea si publicul larg.

Competiţia va fi arbitrată de un prestigios juriu internaţional format din arhitecţi consacraţi: arh. Kimmo Limatainen – ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope, Tim Abrahams, redactor şef al unei reviste europene de arhitectură; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti.
Concurs Arhetipuri

Sursa: Diana Stanut (AD(D)VERITAS)

posted under Concursuri | No Comments »

Lansare Club Impact in Brasov

April18

IMPACT

Miercuri 14 aprilie, in sala de sport a colegiului s-a lansat clubul IMPACT, un proiect finantat de gigantul NOKIA “CONECTEAZA-TE LA COMUNITATE” la care au participat: o parte din elevii scolii alaturi de Camelia Moldovan, Ramona Ancuta, Corina Ion, Raluca Moise si coordonatorul local al Cluburilo IMPACT Brasov, Emanuel Ciobanu.

Programul IMPACT dezvoltă componenta de educaţie prin serviciu în folosul comunităţii. Educaţia prin serviciu în folosul comunităţii este un instrument prin care tinerii învaţă să conceapă şi să pună în practică proiecte ĩn folosul comunităţii.

Modelul IMPACT consta in cluburi de initiativa comunitara pentru tineri, ce pot fi infiintate in scoli generale (clasele gimnaziale) si licee. Grupele de varsta carora se adreseaza programul sunt 12-15, respectiv 15-18 ani. Cluburile reunesc 25 de participanti elevi, activitatile carora sunt coordonate de catre 4 facilitatori de club (3 profesori din scolile in care functioneaza cluburile si un student voluntar). Metodologia utilizata se bazeaza pe metodele educatiei non-formale si ale educatiei prin serviciu în folosul comunităţii (service learning).

Prin activitatile derulate, modelul IMPACT urmareste :
(1) încurajarea tinerilor de a deveni cetateni activi ai comunitatilor in care traiesc, prin proiecte de serviciu in folosul comunitatii;
(2) înzestrarea tinerilor cu abilităţi practice, competente ce le vor putea folosi ulterior in viata (managementul de proiect, analiza SWOT, dezvoltarea unui buget);
(3) promovarea de valori şi norme care sa fie în concordanţă cu atitudinile civice, respectul reciproc si cetatenia democratica.

Membrii cluburilor IMPACT se intalnesc o data pe saptamana si desfasoara, in cadrul intalnirilor, urmatoarele activitati:
- o activitate distractivă de echipă (un joc), urmată de explicarea rezultatelor jocului;
- o poveste de dezvoltare a caracterului şi discutarea semnificaţiilor din poveste;
- un training care are legătură cu dezvoltarea si implementarea unui proiect de serviciu în folosul comunităţii.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.noi-orizonturi.ro

Iata pozele facute la lansare: Lansare club Impact

posted under Activitati | No Comments »

Office 2003 in Romana sau Engleza

April16

Pe desktop exista un link “Office 2003 EN sau RO“, care dupa lansare va permite selectarea optiunii de Office in limba romana sau limba engleza. In caz ca nu exista procedati ca aici: Office 2003 RO sau EN

In sala 9 unde se tine proba D de BAC – Competentele Digitale, se poate utiliza atat Office 2003 in limba romana cat si in limba engleza, astfel incat am rezolvat problema pentru persoanele carora in dreptul lor pe listele de pe site aveau trecuta optiunea de office 2003 ro.

posted under BAC | No Comments »

Uniforme Scolare

April7

Aceasta este uniforma aleasa de noi:
Uniforma aleasa de colegiu

Uniforma aleasa de colegiu

au mai fost si alte tipuri de uniforme, dupa cum urmeaza:

Pentru mai multe informatii si preturi vizitati: www.uniformescolare.ro. Uniforma pentru fete este kpo10, iar cea pentru baieti este kpo37. Pentru a vedea uniformele trebuie sa va faceti cont aici.

Contact Kpodopera:
Tel:021332.00.08/021.332.00.07/021.332.76.06
Tel/Fax:021/332.00.50
Email: kpodopera@yahoo.com


Actualizare: 16 Aprilie 2010, 16:41

  • poza pentru uniforma aleasa era gresita;
  • modificat codurile pentru uniforme;
posted under Colegiu | 1 Comment »
« Older Entries