Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura "CHRISTIAN KERTSCH" Blog

Lansare Club Impact in Brasov

April18

IMPACT

Miercuri 14 aprilie, in sala de sport a colegiului s-a lansat clubul IMPACT, un proiect finantat de gigantul NOKIA “CONECTEAZA-TE LA COMUNITATE” la care au participat: o parte din elevii scolii alaturi de Camelia Moldovan, Ramona Ancuta, Corina Ion, Raluca Moise si coordonatorul local al Cluburilo IMPACT Brasov, Emanuel Ciobanu.

Programul IMPACT dezvoltă componenta de educaţie prin serviciu în folosul comunităţii. Educaţia prin serviciu în folosul comunităţii este un instrument prin care tinerii învaţă să conceapă şi să pună în practică proiecte ĩn folosul comunităţii.

Modelul IMPACT consta in cluburi de initiativa comunitara pentru tineri, ce pot fi infiintate in scoli generale (clasele gimnaziale) si licee. Grupele de varsta carora se adreseaza programul sunt 12-15, respectiv 15-18 ani. Cluburile reunesc 25 de participanti elevi, activitatile carora sunt coordonate de catre 4 facilitatori de club (3 profesori din scolile in care functioneaza cluburile si un student voluntar). Metodologia utilizata se bazeaza pe metodele educatiei non-formale si ale educatiei prin serviciu în folosul comunităţii (service learning).

Prin activitatile derulate, modelul IMPACT urmareste :
(1) încurajarea tinerilor de a deveni cetateni activi ai comunitatilor in care traiesc, prin proiecte de serviciu in folosul comunitatii;
(2) înzestrarea tinerilor cu abilităţi practice, competente ce le vor putea folosi ulterior in viata (managementul de proiect, analiza SWOT, dezvoltarea unui buget);
(3) promovarea de valori şi norme care sa fie în concordanţă cu atitudinile civice, respectul reciproc si cetatenia democratica.

Membrii cluburilor IMPACT se intalnesc o data pe saptamana si desfasoara, in cadrul intalnirilor, urmatoarele activitati:
- o activitate distractivă de echipă (un joc), urmată de explicarea rezultatelor jocului;
- o poveste de dezvoltare a caracterului şi discutarea semnificaţiilor din poveste;
- un training care are legătură cu dezvoltarea si implementarea unui proiect de serviciu în folosul comunităţii.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.noi-orizonturi.ro

Iata pozele facute la lansare: Lansare club Impact

posted under Activitati

Email will not be published

Website example

Your Comment: